• Tjarda Polderman

#3 De Alles-Online-Bestellen challenge

Updated: Oct 8, 2020

In Episode 18 OK Boomer, loop je achter qua technologie? ontvingen we een nieuwe challenge van tafelgast Joost Derksen. Bestel 7 dagen lang alles online, pinnen mag niet, je smartphone gebruiken als pinpas mag ook niet. Check zijn uitdaging hieronder:Haalbaarheid

We voegen iets nieuws toe aan onze challenges. Vooraf bepalen we de haalbaarheid van de challenge door middel van een cijfer. Zo kunnen we alvast inschatten of het heel erg is als we de challenge niet halen. Hoe lager het cijfer, hoe logischer het is dat het veel impact heeft op ons dagelijks leven. De Alles-Online-Bestellen challenge krijgt van ons een 9, absoluut haalbaar en zeer goed te doen denken we.

Alles online bestellen Wanneer je de challenge zo hoort denk je vast: "Makkie!". Misschien bestel je zelf al heel veel online, zoals je boodschappen, kleding en ga zo maar door. In ons geval was Joshua ook iets enthousiaster dan Tjarda. We hebben beide een heel ander leven. Waar Joshua al veel meer gewend is om boodschappen online te bestellen en 9 van de 10 keer in een elektrische auto rijdt, loopt Tjarda nog naar de supermarkt en rijdt ze in een auto op benzine (sorry). Maar goed, voor de verandering had deze challenge alle potentie om wel gehaald te worden.


De voorbereidingen De challenge duurde net als altijd 7 dagen en voor het gemak begonnen we op maandag en eindigden we op zondag. Tjarda zat die week in Amsterdam (huisoppas voor haar broer) en Joshua in Groningen. Tjarda: "Ik heb dat weekend de auto al volgetankt, zodat ik tussendoor niet hoefde te tanken en op zondag heb ik de meeste boodschappen gedaan." Kon je dit niet gewoon bestellen horen we je al denken. "Ja dat kon wel, maar de uitdaging met het vooraf bestellen van eten is dat ik vaak niet weet waar ik eet of hoe mijn avonden eruitzien. Dan leg je jezelf wel erg vast aan het thuis eten en is de spontaniteit er ook wel snel af." Voor Joshua veranderde er niet zoveel aan de voorbereidingen van de challenge. Boodschappen bestellen werd al lang gedaan en tegen heel veel andere blokkades liep Joshua niet aan.

Een week niet pinnen Was de challenge een beetje vol te houden? Ja hoor. Was het leuk? Mwah. De spontaniteit van even naar het terras, even lunchen of even met iemand koffie drinken is er wel snel af. Het is in essentie een prima challenge, die iedereen wel vol kan houden. Alleen is het ongelofelijk saai dat je niet spontaan iets leuks kunt doen, omdat je nog niet overal een bestelling kunt plaatsen en dan bijvoorbeeld op het terras kunt gaan zitten. Of omdat je niet online je benzine kunt afrekenen om vervolgens naar een tankstation te rijden om hem vol te gooien (althans we dachten dat dit niet kon, maar dat hadden we mis). Positief puntje: tegenwoordig kun je overal in de stad elektrische scooters vinden en in Amsterdam kun je gewoon een Uber pakken (maar kost wel weer centjes).

Tips van ons

Hebben we veel geleerd? Zeker wel! We delen de leukste insights graag met je aan de hand van een bullet point lijstje:

  1. Je kunt dus wel gewoon brandstof tanken en afrekenen via een app (wisten we niet :O). BP lanceerde in september 2019 de BPme App, waardoor je in 3 stappen met jouw smartphone brandstof kun tanken. Zo werkt het.

  2. Het is geen life-changing ontdekking, maar boodschappen kun je dus ook al heel lang online bestellen. Onze enige obstakel was het reserveren van een tijdslot. Je moet dus voor drie dagen alvast bedenken wat je wilt eten, want het kan best zo zijn dat je op maandag bestelt en er pas op woensdagmiddag een tijdslot vrij is om te reserveren. Dan zit je dus wel even twee dagen op een droge cracker te kauwen of ga je geld uitgeven aan Thuisbezorgd.

  3. Sinds dit jaar kun je jouw Thuisbezorgd bestelling ook betalen via Apple Pay. Mocht je dus geen geschikt tijdslot kunnen vinden bij jouw favoriete supermarkt, dan zijn Apple Pay en Thuisbezorgd nog je redding om niet te verhongeren. Met 1 druk op de knop is jouw hamburg betaald en onderweg.

Hebben we de challenge gehaald? Hahahahahaha, voor de verandering hebben we ook deze challenge niet gehaald. Is dit erg? Neejoh! Het laat alleen maar zien dat we nog een hoop te doen hebben om alles te digitaliseren en de andere vraag is of we dat wel allemaal willen. Wisten we van elkaar dat we de challenge niet gehaald hebben? Nee *schaamte all over*. Op de zesde dag had Joshua iets nodig van de bouwmarkt omdat hij aan het klussen is in zijn huis en dat kun je niet bestellen zodat het binnen een uur bezorgd wordt. Tjarda nam haar jarige neefje mee lunchen in Amsterdam en vergat al helemaal dat ze een challenge had en niet mocht pinnen. Dus zonder nadenken werd die smartphone tegen het pinapparaat gedrukt. Super handig joh dat contactloos betalen.


Binnenkort starten we met seizoen 2 en ook hierin gaan we de Don't Try This At Home challenges weer aan. Tot snel!22 views0 comments