top of page

Zonnestralen | Column #3Deze column kun je beluisteren in episode: "Zonneparken in opkomst. Alleen hoe zit het met de dieren, planten en de bodem?" Moi, ik ben Marthijs en ik ben het zonnestraaltje van 20voor12 de podcast. Het eerste slokje La Chouffe op een zonnig terras. De eerste blote benen op de fiets. De eerste knipoogjes van volstrekte vreemden. Dat doet een zonnestraaltje met je.


Het is dan ook wel heel arrogant als ik mezelf met de zon vergelijk. De zon is een enorme vuurbal die ergens ver boven ons heul hard aan het schijnen is. De zon, als je daar te dicht bij vliegt dan smelten je vleugels. De zon dat is de allergrootste ster (*) die we kennen, groter nog dan Ivo Niehe. Neen, liever luisterkinders, ik noem mijn zelve louter een straaltje. Het schijfje citroen in je Gin Tonic.


Als het typisch Nederlands weer is. Grijs. Koud. Regen. Of nog erger. Hagelstenen zo groot als hagelstenen. Op de dagen dat je het allerliefst niet buiten komt. Is zij mijn zonnestraaltje. Mijn mierzoete Disneyfilm. Mijn extra dikke sokken. Er is niks fijners dan thuiskomen van het hardlopen en haar vol overgave ‘Fix You’ door het huis te horen zeggen.


Maar genoeg over mij, want dit is eigenlijk de 20voor12 Babbelbox en de 20voor12 Babbelbox vraagt zich af. Wie is het zonnestraaltje in uw leven?


- Marthijs Veldthuis, jonkje met de pet bij RTV Noord


PS: In de aflevering blijkt de zon helemaal geen ster te zijn volgens Joshua. En waarschijnlijk heeft hij gelijk.
bottom of page